Junior Achievement (JA) România cu sprijinul European Institute of Innovation and Technology (EIT) a organizat 3 ateliere „Antreprenoriatul feminin – pe drumul spre succes”, dedicate tinerelor între 15 și 18 ani din țară.

Scopul atelierelor a fost de a reuni eleve cu antreprenoare de succes sau femei în poziții de leadership, pentru a promova dezvoltarea motivației, a abilităților de conducere și a mentalității antreprenoriale.

Temele atelierelor au fost concentrate pe creativitate, rolul femeilor în afaceri și în comunitate, importanța calităților personale, abilitățile soft necesare și ce cariere vor tinerele să urmeze.

Liceul Teoretic "N. Bălcescu" a fost implicat in cadrul acestui proiect in dubla ipostaza, de gazda a  work-shop-ul organizat in Cluj-Napoca si de participant .

 Testimoniale ale elevelor participante la atelierele  „Antreprenoriatul feminin – pe drumul spre succes”

Foghiș Diana

   Este o experiență cu totul inedită întâlnirea cu femei de succes în diverse domenii, care ne oferă încrederea și speranța că și cele mai mari visuri se pot împlini, atât timp cât ne urmăm pasiunea și ne asumăm riscuri.

Vedeanu Elena

   În urma acestui workshop am realizat că dacă ai ambiție și vise mari, poți ajunge oriunde vrei. Oricât de nebunești ar fi anumite idei, putem schimba această lume crezând în visele noastre. Am ascultat povestea unor femei de succes care chiar au demonstrat că orice este posibil.

Popescu Alina Rozalia

   Consider că acest workshop a avut o influență majoră în dezvoltarea personală a noastră a tinerelor, deoarece sunt desprinse modele demne de urmat, care pot conduce la o îndrumare, cu scopul de a realiza lucruri mărețe.

Moldovan Maria

   Acest workshop are un scop educativ și util în formarea și dezvoltarea generațiilor tinere. Ideea în sine este un foarte bună și inspirată, însă ar trebui dusă până la capăt. Această activitate, din punctul meu de vedere, este un bun început pentru alte workshop-uri în viitor, unele în care doamnele care ne-au prezentat cariera și succesul lor în viață să ne arate de asemenea și cum activează în domeniul lor de lucru.

Tăbîrță Andreea

   Acest proiect mi se pare unul foarte constructiv deoarece nu multă lume știe despre succesul unor oameni. Mi se pare incredibil cum aceste doamne și-au luat inima în dinți și au început de la zero doar pentru a face un bine sau din plăcere. Eliminarea prejudecăților asupra femeilor este foarte importantă și sper să pot face și eu cândva la fel.

Rață Ștefania

   Proiectul a fost o experiență plăcută și interesantă din care am învățat că, dacă îți propui ceva și dai tot ce e mai bun din tine pentru a avea succes în acel domeniu, vei reuși cu siguranță să ajungi acolo unde ți-ai propus.

Someșfălean Mara-Ioana

   Proiectul a fost o experiență plăcută și interesantă la care m-am bucurat că am putut participa. Am în viață multe lucruri noi care cred că mă vor motiva în prezent și în viitor.

Neamț Andreea

   A fost o experiență plăcută. Mă bucur că suntem încurajate să facem ceea ce ne dorim într-o „lume a bărbaților”. În plus, pot să spun că am învățat să mă apreciez mai mult și să am mai multă încredere în mine și în ceea ce vreau să realizez.

Rotund Mihaela

   Consider că această experiență este una utilă, deoarece într-un mod normal, tinerii ca noi pot învăța de la oamenii de succes cum să ne gestionăm timpul și ce contează cu adevărat pentru a fi un om de succes.